Κέικ πικρής σοκολάτας με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

κεικ

Συστατικά
(Για το κέικ)
  • 180 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαία
  • 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες 65%
  • 1 πρέζα αλάτι

(Για το γλάσο)

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 20 γρ. γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
(Για το κέικ)
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Το ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τις σταγόνες κουβερτούρας, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυροκακαομένη φόρμα με τρύπα 23 εκ.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και αν μένει μείγμα πάνω στο μαχαίρι τότε ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

(Για το γλάσο)
  • Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

(Για το σερβίρισμα)
  • Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε με ξύσμα από πορτοκάλι.


Δείτε το video με τη συνταγή:  https://goo.gl/JXko7a