Κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος & χωριάτικο τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ


kotopita

Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (20 γρ.)
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 700 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά agaricus
  • 130 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ.κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35%
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σκληρό τυρί χωριάτικο ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 700 γρ. φύλλο χωριάτικο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
  • 700 γρ. χωριάτικο φύλλο (1 συσκευασία)
  • σουσάμι για πασπάλισμα
     
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε ξεψαχνισμένο.
  • Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος περιμένουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει και μόλις δέσει βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Αφού βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο τυρί.
  • Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
  • Μοιράζουμε τα φύλλα ( 5 φύλλα πάνω-5 φύλλα πάνω).
  • Βάζουμε τα φύλλα ένα-ένα στο ταψί και αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ενδιάμεσα από κάθε φύλλο.
  • Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί πάνω από τα φύλλα.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι με ελαιόλαδο ενδιάμεσα τους.
  • Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο της πίτας.
  • Χαράσουμε σε 8 κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 50 λεπτά στον φούρνο.
  • Αφού ψηθεί, αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή εδώ.