Σουβλάκι κοτόπουλο με Νιβατό ΟΛΥΜΠΟΣ

kotopoulo souvlaki

Συστατικά

(Για τη μαρινάδα & τη σως)
(Για το σουβλάκι)
  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • φρέσκα φύλλα ρίγανης

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νιβατό, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Παίρνουμε ένα πιο μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα που φτιάξαμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το κάρυ μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
  • Αφήνουμε στην άκρη και αυτή θα είναι η μαρινάδα που θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
  • Το άλλο μισό μείγμα που έχουμε στο αρχικό, πρώτο, μπολ το σκεπάζουμε, το βάζουμε στο ψυγείο και το κρατάμε ως ντιπ για το σερβίρισμα.
  • Παίρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους 2x2 εκ.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μεγάλο μπολ που βάλαμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί.
  • Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε κι αυτά σε κύβους 2x2 εκ.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια. Ενδιάμεσα από το κοτόπουλο βάζουμε και τα λαχανικά.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια απ' όλες τις πλευρές να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και αν χρειαστεί τα περνάμε και λίγο από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης και το ντιπ με νιβατό.