Ζυμαρικά με τόνο και νιβατό

Ζυμαρικά με τόνο και Νιβατό

Εύκολη συνταγή
Χρόνος εκτέλεσης 35 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

  • 250 γρ. πένες
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. Nιβατό ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 αυγό μέτριο
  • 2 κ.γ. κορνφλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1/2
  • 400 γρ. τόνο σε νερό
  • 100 γρ αρακά κατεψυγμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας συμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Νιβατό, το αυγό, το κορνφλάουρ, το ξύσμα και 1 κ.σ. από το χυμό λεμονιού.
  3. Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το υγρό του βρασμού.
  4. Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και τον αρακά και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να καλυφθούν τα ζυμαρικά από το μείγμα.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σουρώνουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με τον αρακά μέσα στα ζυμαρικά.
  8. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.