Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ

ΥΛΙΚΑ
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 6 μέτρια αυγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΕΙΓΜΑ

  • Για το σοκολατένιο μείγμα 2 κ.σ. κακάο
  • 50 γρ. γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • Για το πασπάλισμα Ζάχαρη άχνη
  • Φόρμα κέικ 28 εκ.
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Ρίχνουμε ένα ένα κάθε φορά τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
  5. Ρίχνουμε την υγρή βανίλια, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο αφράτο μείγμα.
  6. Σε μια αλευροβουρωμένη φόρμα του κέικ 28 εκ. προσθέτουμε τα 3/4 από μείγμα και σε αυτό που έμεινε ρίχνουμε το κακάο με το έξτρα γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
  7. Με μια σπάτουλα βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο λευκό και με απαλές κινήσεις κουνάμε την σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170oC για 1 ώρα.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και έπειτα πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.

Το πιο νόστιμο αφράτο δίχρωμο βουτυρένιο κέικ είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου