Αφράτο πασχαλινό τσουρέκι με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

170
10
ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. ξηρή μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • ½ κ.γ. μαχλέπι, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
  • 170 μλ. φρέσκο γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ πλήρες
  • 2 αυγά
  • 90 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια
  • αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα
  • 1 αυγό για επάλειψη
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την μαγιά, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τα δύο αυγά, το γάλα και ζυμώνουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για να ζυμωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα κομμάτι το βούτυρο για να το απορροφήσει η ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Ενώνουμε τα μπαστούνια μεταξύ τους στο πάνω μέρος και τα πλέκουμε σε πλεξίδα.
  6. Βάζουμε το τσουρέκι σε αντικολλητικό ταψί ή λαμαρίνα και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα για να φουσκώσει.
  7. Ανακατεύουμε με ένα πινέλο το αυγό της επάλειψης με λίγο νερό και αλείφουμε το τσουρέκι.
  8. Γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30-40 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο