Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε τα 5 ασπράδια καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα προσθέτουμε στο μείγμα μας και τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το baking powder και τη σόδα και ανακατεύουμε με ηρεμία και προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα, προσθέτουμε σταδιακά όλο το μείγμα των αυγών μέχρι να ανακατευτεί καλά.
Στη συνέχεια βάζουμε λίγο Βούτυρο αγελάδος σε ένα ταψί και το αλείφουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ύστερα τοποθετούμε το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Χτυπάμε καλά την Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το Χυμό πορτοκάλι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Μόλις ψηθεί το ραβανί το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Αφού το ραβανί “τραβήξει” το σιρόπι το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με την παγωμένη σαντιγύ!