Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ

  • 400 γρ. αγγούρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
  • 35 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 6 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 12 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 16 ψητές γαρίδες

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

  • 16 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες με ουρά
  • Κόλιανδρος, τριμμένος
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
  2. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

  1. Σε ένα πιάτο απλώνουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  3. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  4. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέσα σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα