Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί ώστε να πάρει έντονο χρώμα σε όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
Τοποθετούμε το κρέας σε μία λαδόκολλα, προσθέτουμε το Κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο, αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τοποθετούμε τον φάκελο σε ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.
Ψήνουμε στους 150 °C μέχρι να μαλακώσει το αρνί, για 2 ώρες περίπου.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει και ξετυλίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά για να μη χάσουμε τους χυμούς από το κρέας.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε μαζί με το ντιπ γιαουρτιού είτε μοιράζοντας σε πιάτα είτε στο κέντρο του τραπεζιού.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να πάρει ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα το Στραγγιστό γιαούρτι 5%.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.