Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα

120 λεπτά
2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ

  • 800 γρ. μπούτι αρνί με κόκαλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ρίγανη φρέσκια
  • 50 γρ. Κεφαλοτύρι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. πιπέρι
  • Λαδόκολλες

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

  • 25 γρ. μαϊντανός, φύλλα και λεπτά κοτσάνια
  • 20 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα και λεπτά κοτσάνια
  • 250 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 5%
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. λεμόνι χυμός
  • 4 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
ΠΡΟΪΟΝ
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αρνί κλέφτικο

  1. Αλατίζουμε πολύ καλά το αρνί.
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί ώστε να πάρει έντονο χρώμα σε όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  3. Τοποθετούμε το κρέας σε μία λαδόκολλα, προσθέτουμε το Κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  4. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο, αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  5. Τοποθετούμε τον φάκελο σε ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.
  6. Ψήνουμε στους 150 °C μέχρι να μαλακώσει το αρνί, για 2 ώρες περίπου.
  7. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει και ξετυλίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά για να μη χάσουμε τους χυμούς από το κρέας.
  8. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε μαζί με το ντιπ γιαουρτιού είτε μοιράζοντας σε πιάτα είτε στο κέντρο του τραπεζιού.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

  1. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να πάρει ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα το Στραγγιστό γιαούρτι 5%.
  2. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου