Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα βότανα για ψητά

20′
25
ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου  για να μαλακώσει.
  2. Το  πατάμε  με ένα πιρούνι  μέσα σε ένα μπολ ώστε να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Βάζουμε το αρωματικό βούτυρο σε μεμβράνη και ρολάρουμε ώστε να πάρει το σχήμα κυλίνδρου.
  5. Στρίβουμε και δένουμε τις δύο άκρες κάθε μεμβράνης.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο  ώστε να στερεοποιηθεί  καλά.
  7. Όταν θα το χρησιμοποιήσουμε το κόβουμε σε φέτες .
  8. Σερβίρουμε το βούτυρο επάνω σε κάποια ψητό κρέας η σε ψητό καλαμπόκι  η σε ένα φρυγανισμένο ψωμί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
7
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας