Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός και μια πρέζα αλάτι για 7-8 λεπτά να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. μαρέγκα στο μίγμα πατάτας και ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει η υφή του μείγματος.
Προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Τέλος ρίχνουμε όλη τη μαρέγκα στο μείγμα πατάτας κα με σπάτουλα με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε διπλώνοντας το μίγμα από κάτω προς τα πάνω ώσπου να μην φαίνεται καθόλου άσπρο της μαρέγκας.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε μπολ για σουφλέ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.