Σουφλέ πατάτας

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες.
  2. Τις κόβουμε με ένα μαχαίρι στα 4 ή σε 6 κομμάτια.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με κρύο νερό, τις σκεπάζουμε και τις βράζουμε, από την ώρα που θα πάρουν βράση, για περίπου 25 λεπτά.
  4. Τις στραγγίζουμε καλά.
  5. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά για 1-2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι.
  7. Προσθέτουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  8. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε.
  10. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  11. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός και μια πρέζα αλάτι για 7-8 λεπτά να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  12. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. μαρέγκα στο μίγμα πατάτας και ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει η υφή του μείγματος.
  13. Προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  14. Τέλος ρίχνουμε όλη τη μαρέγκα στο μείγμα πατάτας κα με σπάτουλα με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε διπλώνοντας το μίγμα από κάτω προς τα πάνω ώσπου να μην φαίνεται καθόλου άσπρο της μαρέγκας.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε μπολ για σουφλέ και αδειάζουμε το μείγμα.
  3. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί