Ψητές μπανάνες με toffee και παγωτό

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ TOFFEE ΣΩΣ:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ:

  • 6 μπανάνες
  • 50 γρ. Βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1-2 κ.α. σιρόπι σφενδάμου
  • 1-2 κ.α. ρούμι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟFFEE

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Θέλουμε να είναι χλιαρή προς ζεστή.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το 1/10 της ζάχαρης στην κατσαρόλα και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα άλλο 1/10 της ζάχαρης.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
  7. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και σε δόσεις την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  8. Προσέχουμε να μην καούμε γιατί η καραμέλα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος δημιουργούνται υδρατμοί που μπορούν να μας κάψουν.
  9. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η toffee σως  και να μην υπάρχουν κομμάτια καραμέλας στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  10. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την toffee σως στην άκρη να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤO ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 

  1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  2. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με την toffee σως (που έχει κρυώσει) μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ 10×30 εκ. και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει το μείγμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ 

  1. Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου.
  2. Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος με ένα μαχαίρι χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το Βούτυρο αγελάδος, τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι.
  4. Αλείφουμε με ένα πινέλο τις μπανάνες με το μείγμα από την πλευρά που τις κόψαμε.
  5. Τοποθετούμε τις μπανάνες στη φωτιά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  6. Ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  7. Γυρνάμε τις μπανάνες με προσοχή από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της μπανάνας.
  8. Αφαιρούμε τις μπανάνες από τη φωτιά.
  9. Συνοδεύουμε με το παγωτό καραμέλα, ραντίζουμε με την toffee σως, και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου