Πανεύκολα γλυκάκια με βελούδινη κρέμα

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ.Βρώμη (2 κούπες)
  • 100 γρ. ζάχαρη (1/2 κούπα)
  • 50 γρ. κορν φλάουρ (4 κ.σ.)
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
  • 50 γρ. Βούτυρο αγελάδος (2 κ.σ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • Φιστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 1 κτσ ηλιέλαιο (10 γρ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

  • Ινδοκάρυδο
ΠΡΟΪΟΝ
karpos-vromi-packshot-gallery-0
Βρώμη
Βρώμη
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Βρώμη, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος και μοιράζουμε την κρέμα σε μικρά ποτηράκια.
  3. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  4. Ξεφορμάρουμε και ρολάρουμε προσεκτικά τα γλυκάκια στο θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης.
  5. Σε ένα μπολάκι έχουμε σπάσει κουβερτούρα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τη λιώνουμε σε φουρνάκι μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε μπεν μαρί.
  6. Αλείφουμε την κουβερτούρα στην επάνω πλευρά από το κάθε γλυκάκι.
  7. Στολίζουμε με ινδοκάρυδο και τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Φτιάξτε τα για κάθε περίσταση και όλοι θα τα λατρέψουν!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου