Βελουτέ σούπα με μπρόκολο και κρέμα γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

  • 1.200 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο (κυρίως τα μπουκετάκια)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κοφτές ρύζι (οποιουδήποτε τύπου)
  • 40 m1 ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  1. Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια-ψηλή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και κόβουμε τα κοτσάνια τους σε μικρά κομμάτια.
  4. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε τα υλικά και τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Στη συνέχεια τα αλέθουμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ.
  7. Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε εάν χρειαστεί και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούμε τη βελουτέ σούπα ζεστή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:

  1. Ρίχνουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2% στο μίξερ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα.
  2. Εάν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα και ξαναχτυπάμε για να είναι ομοιόμορφη.
  3. Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα με λίγη κρέμα γιαουρτιού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη