ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΣΑΛΤΣΑ
ΤIPS
* Το μείγμα βουτύρου-αλευριού ονομάζεται γαλλικά «ρου» (roux) και είναι ένα από τα βασικά πηκτικά μείγματα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Ανάλογα με την ποσότητα «ρου» που θα χρησιμοποιήσετε, καθορίζετε την πυκνότητα της μπεσαμέλ: λιγότερη ποσότητα πιο αραιό αποτέλεσμα, περισσότερη ποσότητα πιο πηχτό αποτέλεσμα.
* Μπορείτε να εμπλουτίσετε γευστικά την μπεσαμέλ προσθέτοντας στο τέλος διάφορα τυριά (παρμεζάνα, γραβιέρα, φέτα κτλ.)
* Όταν θέλετε να ψήσετε την μπεσαμέλ σε παρασκευές όπως ο μουσακάς, της προσθέτετε μερικούς κρόκους αυγού.