Λιώνουμε τη σοκολάτα με το Βούτυρο αγελάδος σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τις ζάχαρες, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα στην αρχή για 1 λεπτό και στη συνέχεια σε δυνατή, μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς, για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και τα προσθέτουμε με μικρές δόσεις στο μείγμα της σοκολάτας.
Κατά διαστήματα αν χρειάζεται σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ κατεβάζουμε το αλεύρι, που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ προσθέτουμε τα φουντούκια και με μία μαρίζ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ταψί μεγέθους 28×20εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.