Cheesecake μπισκότο

50
8-10
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 90 γρ. Βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤO ΜΠΙΣΚΟΤΟ :

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C  στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το Βούτυρο αγελάδος , το αυγό, τη βανίλια, το αλεύρι, την κουβερτούρα, αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας
  3. Χρειαζόμαστε μια σφιχτή ζύμη.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ 10×30 εκ..
  5. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τα τοιχώματα της φόρμας.
  6. Απλώνουμε διάφανη μεμβράνη, βάζουμε όσπρια για βάρος και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για επιπλέον 20 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την γέμιση :

  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες.
  2. Αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την παγωμένη Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά , τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει το μείγμα υφή σαντιγί.
  4. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα 50 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά που την έχουμε ζεστάνει.
  5. Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και τη βάζουμε στο μπολ με την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.
  6. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει τελείως.
  7. Μεταφέρουμε τη ζελατίνη με την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά στο μίξερ και χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά για 1 λεπτό.
  8. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ. Στο ένα βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  9. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Προσοχή! Η κουβερτούρα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όχι να καίει.
  10. Στο άλλο μπολ βάζουμε τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  11. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Προσοχή! Η κουβερτούρα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όχι να καίει.
  12. Απλώνουμε τις δύο γεμίσεις εναλλάξ πάνω στο μπισκότο μέχρι να γεμίσει τελείως η φόρμα.
  13. Χτυπάμε ελαφρά στον πάγκο εργασίας μας για να ισιώσει η επιφάνειά του και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  14. Απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού, τα ψιλοκομμένα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
afrato-dixromo-voutirenio-keik
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
nistisimo-aladoto-kazan-ntipi
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
biskota-me-3-ylika
Μπισκότα με 3 υλικά
Μπισκότα με 3 υλικά