Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το Βούτυρο αγελάδος , το αυγό, τη βανίλια, το αλεύρι, την κουβερτούρα, αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας
Χρειαζόμαστε μια σφιχτή ζύμη.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ 10×30 εκ..
Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τα τοιχώματα της φόρμας.
Απλώνουμε διάφανη μεμβράνη, βάζουμε όσπρια για βάρος και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για επιπλέον 20 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την γέμιση :
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες.
Αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την παγωμένη Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά , τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει το μείγμα υφή σαντιγί.