Cinnamon Rolls

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 60 γρ. Βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το Γάλα ζωής πλήρες και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, τη βάζουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το Βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  3. Μετά από περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά απλώνουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 30εκ./40εκ. και το γεμίζουμε με το μείγμα κανέλας που ετοιμάσαμε, απλώνοντάς το με τη σπάτουλα.
  4. Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με νερό και το τυλίγουμε να γίνει ρολό.
  5. Κόβουμε το ρολό ζύμης σε κομμάτια, πάχους 2 εκ.
  6. Βάζουμε τα κομμάτια ζύμης με την ίσια επιφάνεια, σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
  7. Αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με λιωμένο Βούτυρο αγελάδος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά.
  8. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανιλίνη, το Γάλα ζωής πλήρες και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  9. Γαρνίρουμε τα ρολά κανέλας με την κρέμα τυριού και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου