Ελαφριά Smushed Πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 10-12 πατάτες baby
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο  

    Για τα λαχανικά:

    1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 μικρό αγγούρι
  • μαϊντανός
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

    Για την σως:

    400 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 15-20 λεπτά τις πατάτες.

 

2. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, στρώνουμε τις πατάτες και με τον πάτο από ένα ποτήρι τις πατάμε για να τις σπάσουμε.

 

3. Τις αλατοπιπερώνουμε, ξαναρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 οC μέχρι να ξεροψηθούν.

 

4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.

 

5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, τον χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.

 

6. Ρίχνουμε τα λαχανικά που κόψαμε και τις σπασμένες πατάτες μέσα στην σως και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.

 

Σερβίρουμε και η πιο νόστιμη δροσερή smushed πατατοσαλάτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

 

Καλή σας επιτυχία!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί