Σαλάτα τύπου Caesars

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο στην μέση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

  • 150 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 κτσ μουστάρδα dijon
  • 2 φιλέτα αντζούγιες σε ελαιόλαδο
  • 30 γρ παρμεζάνα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 2 κτσ χυμό λεμόνι
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ

  • 1 μικρό μαρούλι
  • Κομμάτια Παρμεζάνα
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια το ψωμί για τοστ και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 180 c.
  3. Κόβουμε στην μέση ένα φιλέτο κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και από τις δυο πλευρές.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  5. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, την μουστάρδα, τις αντζούγιες, την τριμμένη παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το πιπέρι και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
  6. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια και στήνουμε την σαλάτα.
  7. Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε με τα χέρια μας το μαρούλι ρίχνουμε την ελαφριά σάλτσα, τα κρουτόν, το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα πίλερ κόβουμε σε χοντρές φέτες το τυρί παρμεζάνα.
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους και απολαμβάνουμε την πιο νόστιμη δροσερή και ελαφριά σαλάτα τύπου Caesars

Καλή σας επιτυχία!!!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί