Γλυκό επιδόρπιο με ρύζι και ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ
  • 150 μλ. νερό
  • 80 γρ. ρύζι γλασέ
  • 650 μλ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1  γεμάτη κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 12 πορτοκάλι (τις φλούδες)
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • λίγη κανέλα, για γαρνίρισμα
ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το  νερό σε μια  κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι αφήνοντας να μαγειρευτεί  μέχρι  να εξατμιστεί το νερό.
  2. Προσθέτουμε 600ml ρόφημα αμυγδάλου, την ζάχαρη, την βανίλια και τις φλούδες πορτοκαλιού ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το ρύζι.
  3. Διαλύουμε σε ένα μπολάκι το κόρν φλάουρ με τα υπόλοιπα 50ml του ροφήματος αμυγδάλου και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι  ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και την βανίλια.
  5. Σερβίρουμε σε μπολάκια, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου