Τραγανή φέτα με ντοματίνια και φράουλες

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

  • 250 γρ. τραγανή Φέτα Π.Ο.Π.
  • 150 γρ. σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΦΕΤΑ

  • 200 γρ. Φέτα Π.Ο.Π., 2 τεμ., 2 εκατοστά πάχος
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. πανάδα βρώμης

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

  • 100 γρ. ντοματίνια , κομμένα σε τέταρτα
  • 75 γρ. φράουλες, κομμένα σε όγδοα
  • 2 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΔΑ ΒΡΩΜΗΣ

  • 120 γρ. βρώμη
  • 30 γρ. σουσάμι λευκό
  • 15 γρ. σουσάμι μαύρο
  • 70 γρ. πάνκο
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τραγανή φέτα 

  1. Βάζουμε το αλεύρι, τα ασπράδια και την πανάδα βρώμης σε 3 μεγάλα μπολ ώστε να χωράει άνετα η Φέτα Π.Ο.Π..
  2. Περνάμε κάθε κομμάτι Φέτας Π.Ο.Π. με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.
  3. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στην πανάδα βρώμης, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  5. Αφήνουμε τη Φέτα Π.Ο.Π. να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές  μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει τραγανή κρούστα. 
  6. Βγάζουμε τη Φέτα Π.Ο.Π. από το τηγάνι και σερβίρουμε με τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες.

Για τη σαλάτα με ντοματίνια και φράουλες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, τις φράουλες και τον δυόσμο  και προσθέτουμε αλάτι και λάδι.

Για την πανάδα βρώμης

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη  μαζί με το λευκό σουσάμι και το μαύρο σουσάμι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο