ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο
60
Γλυκές
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο φρέσκο
Βούτυρο αγελάδος
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1&1/2 λίτρο
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
2&1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
2 κουταλιές
Βούτυρο αγελάδος
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 &1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 &1/2 ποτήρια νερό
1 βανίλια
ΠΡΟΪΟΝ
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις αρχίζει να βγάζει ατμό ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει και να γίνει κρέμα, προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
Μόλις γίνει αρκετά πηκτό το αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά τα χτυπημένα αβγά.
Όταν απορροφηθούν από το μίγμα το ξαναβάζουμε στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
Τέλος το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που.
Λιώνουμε το
Βούτυρο αγελάδος
και βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Χωρίζουμε τα φύλλα του πακέτου και τα απλώνουμε ένα-ένα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί, τη στρώνουμε μ’ ένα κουτάλι και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα και αυτά ένα ένα.
Στρώνουμε τα φύλλα περιμετρικά στο ταψί και με ένα μαχαίρι, κόβουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον για ½ ώρα.
Αρωματίζουμε με βανίλια και φροντίζουμε να διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.
Μόλις βγάλουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο και ενώ ακόμα είναι ζεστό το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο