Γαλατόπιτα με καραμελωμένο φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  • Γαλατόπιτα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Καραμελωμένο φύλλο
  • Καρύδια τριμμένα
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  1. Σε ένα πιάτο, τοποθετούμε ένα κομμάτι γαλατόπιτα, προσθέτουμε μερικά από τα καραμελωμένα φύλλα, λίγα τριμμένα καρύδια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με σύρμα τους κρόκους με το σιμιγδάλι, το αλεύρι και την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Τοποθετούμε το Φρέσκο γάλα πλήρες, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το καβουρδισμένο Βούτυρο αγελάδος και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο πριν το σημείο βρασμού.
  2. Χύνουμε το ζεστό μείγμα με το γάλα σιγά – σιγά στο μείγμα με το σιμιγδάλικαι το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C  μέχρι να πήξει η πίτα (25 λεπτά περίπου). Σερβίρουμε με τα καραμελωμένα φύλλα κρούστας, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και μέλι.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

  1. Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε το ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με το βούτυρο.
  2. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  3. Σκεπάζουμε τα φύλλα με χαρτί ψησίματος και με ένα ταψί των ίδιων διαστάσεων, έτσι ώστε να αποφύγουμε το φούσκωμα τους.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 °C  μέχρι να ψηθεί και να καραμελώσουν τα φύλλα, για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα φύλλα να κρυώσουν και τα σπάμε σε ανομοιόμορφα κομμάτια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου