Γαλατόπιτα της γιαγιάς

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα 600 ml Γάλα ζωής πλήρες και τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να βράσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 300 ml Γάλα ζωής πλήρες, τις βανιλίνες, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, αδειάζουμε μέσα στο μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει και να αρχίσει να δένει η κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 24-26 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  6. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να δημιουργηθεί πέτσα και αλείφουμε με το αυγό για να πάρει χρώμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 °C για περίπου 20-25 λεπτά ή για 1 ώρα σε περίπτωση που δεν αλείψουμε με αυγό.
  8. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου