Γαρίδες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
    • 1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες
    • 250 ml Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
    • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
    • ½ κ. Φρέσκο γάλα πλήρες
    • ½ λεμόνι χυμό
    • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
krema-galaktos-20-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφράτο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
  2. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμαμέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά για 2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά.
  5. Σιγοβράζουμε 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου