Γιαουρτόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 225 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 ½ κούπες αλεύρι φαρίνα
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
  • Ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε τα 8 πρώτα υλικά στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Έπειτα χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

 

2. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.

 

3. Απλώνουμε το μισό μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς και έπειτα το υπόλοιπο μείγμα κέικ.

 

4. Ψήνουμε στους 175 °C για 1 ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί, προτού την βγάλουμε από το φούρνο.

 

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, αφού κρυώσει.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου