ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Κουραμπιέδες
Chef
Γλυκές
ΥΛΙΚΑ
750-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ
Βούτυρο αγελάδος
(σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΪΟΝ
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το
Βούτυρο αγελάδος
, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.
Με μια μαρίζ μαζεύουμε το μείγμα στο κέντρο του κάδου και κουμπώνουμε το φτερό.
Σε έναν πολυκόφτη χοντροσπάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε την υγρή βανίλια όσο το μίξερ είναι εκτός λειτουργίας.
Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και το σπασμένο αμύγδαλο.
Μετράμε 25 γρ. το κάθε κομμάτι.
Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και με το δάχτυλό πατάμε ελαφρώς στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 190 °C.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη.
Υπέροχοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου