Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και πιπεριές

ΥΛΙΚΑ
  • 2 καλαμάρια ή θράψαλα μεγάλα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. κασέρι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • πάπρικα
  • πιπέρι
  • λάδι για το ψήσιμο
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
kaseri-packshot-gallery-0
Κασέρι Π.Ο.Π.
Κασέρι Π.Ο.Π.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τα καλαμάρια, καθαρίζοντας το εσωτερικό τους πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Κόβουμε σε καρέ το κασέρι, τη φέτα, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες.
  3. Προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα πιπέρι, πάπρικα, κουκουνάρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα καλαμάρια, έως τα ¾ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες για να μη χυθεί η γέμιση.
  5. Ψήνουμε τα καλαμάρια σε σχαροτήγανο ή σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα περίπου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο