Κέικ Χωρίς Αυγά

ΥΛΙΚΑ
  • 270 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 255 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 460 γρ. Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 2 κ.γ. μηλόξιδο
  • 125 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ, το μηλόξιδο και ανακατεύουμε για 10’’.
  3. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε για άλλα 10’’.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε για 15’’.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 20 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα ή σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.
  6. Χτυπάμε το ταψάκι 3 φορές ώστε να φύγει ο αέρας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 oC για περίπου 30’.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ή γλάσο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου