Νηστίσιμο κέικ καρότου

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ VEGAN

  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. λάδι καρύδας
  • 8 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 300 γρ. ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 γρ. μπέικιν σόδα
  • 10 γρ. τζίντζερ, σκόνη
  • 12 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 70 γρ. καρύδι, σπασμένο
  • 350 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
  • Επικάλυψη peanuts (frosting)
  • Φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο, για το τελείωμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ PEANUTS

  • 280 γρ. peanuts, ανάλατα
  • 4 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 16 γρ. λάδι καρύδας
  • 250 γρ. ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
  • 70 γρ. μέλι
  • 5 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 10 γρ. λεμόνι, χυμός
ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ vegan

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, τη βανίλια, το ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο  και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά σε 3 δόσεις και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους.
  4. Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το καρότο σε μικρές δόσεις μέχρι να το ενσωματώσουμε όλο στο μείγμα.
  5. Λαδώνουμε μία αντικολλητική φόρμα του κέικ και στρώνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C , στον αέρα, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, για 60 με 70 λεπτά περίπου. (Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και βγαίνει καθαρό με ελάχιστη υγρασία.)
  7. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη peanuts (frosting), τα τριμμένα φιστίκια, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
  9. * εάν το κέικ πάρει αρκετό χρώμα στα πρώτα 40 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ PEANUTS (FROSTING)

  1. Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο σφικτό μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

TIPS:
*μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα κέικ και σε φόρμα για μάφινς ελαττώνοντας το χρόνο ψησίματος κατά το ήμισυ ελέγχοντας ανά 10 λεπτά το κέντρο από τα κέικ.
*για πιο έντονη γεύση μπορούμε να καβουρδίσουμε τα κάσιους στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά και να συνεχίσουμε με την εκτέλεση της επικάλυψης.
*για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε ξηρό καρπό μας αρέσει.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα