Κέικ μαύρης σοκολάτας

95
10-12
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 180 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαία
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες 65%
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 20 γρ. γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι για το σερβίρισμα
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.
  4. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Το ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τις σταγόνες κουβερτούρας, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  6. Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυροκακαομένη φόρμα με τρύπα 23 εκ.
  8. Ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και αν μένει μείγμα πάνω στο μαχαίρι τότε ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  1. Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ με ένα κουτάλι.
  2. Σερβίρουμε με ξύσμα από πορτοκάλι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
afrato-dixromo-voutirenio-keik
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
nistisimo-aladoto-kazan-ntipi
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
biskota-me-3-ylika
Μπισκότα με 3 υλικά
Μπισκότα με 3 υλικά