Κέικ με ρευστή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. σοκολάτα 55% κακάο θρυμματισμένη
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος σε κύβους
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λιωμένο Βούτυρο αγελάδος
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λιώνουμε το Βούτυρο αγελάδος και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και χτυπάμε καλά.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Βουτυρώνουμε τα πυρεξάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα 2/3.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς  για 10-14 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
7
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας