Κέικ με σοκολάτα και κεφίρ

ΥΛΙΚΑ
  • 325 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γλ. baking powder
  • 60 ml λάδι
  • 230 ml Κεφίρ
  • 15 ml Χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΟΪΟΝ
xymos-portokali-packshot-gallery-2
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
kefir-packshot-gallery-0
Κεφίρ
Κεφίρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

  1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε καλά, μέχρις ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, την πασπαλίζουμε με κακάο και αδειάζουμε το μείγμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

  1. Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το μέλι. Αναδεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  2. Μόλις το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με κακάο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου