Κέικ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • Βούτυρο αγελάδος
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. κακάο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το Βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια και το τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με το εξάρτημα που λέγεται φτερό χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι,το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη λαδωμένη φόρμα μιας χρήσης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 °C για περίπου 35-40 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  7. Σπάμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  8. Βράζουμε το Γάλα ζωής πλήρες και το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  9. Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε.
  10. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
  11. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου