Κέικ σοκολάτας με καραμελωμένες μπανάνες, σάλτσα καραμέλας και φουντούκια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Κέικ σοκολάτας
  • 60 γρ. φουντούκια, σπασμένα
  • Καραμελωμένες μπανάνες
  • Σάλτσα καραμέλας
  • Σάλτσα σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 250 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

  • 40 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 250 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 25 γρ. Βούτυρο αγελάδος
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Σερβίρουμε το κέικ με τις καραμελωμένες μπανάνες, τη σάλτσα καραμέλας, τη σάλτσα σοκολάτας και τα σπασμένα φουντούκια.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Στο μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το Βούτυρο αγελάδος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  2. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα 30×10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C  για περίπου 30 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.
  3. To βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

  1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε καραμέλα. Μόλις ομογενοποιηθεί το νερό με τη ζάχαρη και αρχίσει να δημιουργείτε ένα ελαφρύ σιρόπι δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις μπανάνες.
  2. Αφήνουμε τις μπανάνες να μαγειρευτούν από τη μία πλευρά για περίπου 1 λεπτό. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα προσεκτικά έτσι ώστε να μη μαλακώσουν πολύ και διαλυθούν. Μόλις δούμε ότι οι μπανάνες έχουν απορροφήσει την καραμέλα σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα και να δημιουργηθεί μια πλούσια σάλτσα.

TIP:

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμούμε και να συνδυάσουμε το γαρνίρισμα με παγωτό ή αποξηραμένα φρούτα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nistisimo-aladoto-kazan-ntipi
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
biskota-me-3-ylika
Μπισκότα με 3 υλικά
Μπισκότα με 3 υλικά
cheesecake-me-straggisto-giaourti
Δροσερό & ελαφρύ Cheesecake χωρίς ζάχαρη σε 5 λεπτά!!
Δροσερό & ελαφρύ Cheesecake χωρίς ζάχαρη σε 5 λεπτά!!