Κιμαδοπιτάκια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε κομματάκια
  • 2 αβγά
  • 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 1 αβγό για την επάλειψη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. τσαγιού κρασί
  • ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ. γ. τριμμένο κύμινο
  • ½  κ. γ. τριμμένο μπαχαρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι και να δημιουργηθούν μικρά ψίχουλα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα για να σφίξει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣη

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε περίπου 7-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το μπαχάρι και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε πάχος περίπου 0,5cm.
  6. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβουμε στρόγγυλα πιτάκια και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο.
  7. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αβγό και διπλώνουμε τα πιτάκια στη μέση, να σχηματίσουν μισοφέγγαρο.
  8. Πιέζουμε το τελείωμα με τα δόντια ενός πιρουνιού για να κολλήσει καλά.
  9. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί, τα τρυπάμε επιφανειακά με το πιρούνι σε ένα-δυο σημεία και τα αλείφουμε με το αβγό.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°Cμέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου για μισή ώρα.
  11. Σερβίρουμε προαιρετικά με στραγγιστό γιαούρτι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο