Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

  • 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
  • 250 γρ. Φέτα Π.Ο.Π.
  • 200 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη την κολοκύθα και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Με τα χέρια μας την πιέζουμε για να φύγουν τα περιττά υγρά.
  3. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας.
  4. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο, το μαϊντανό, τη θρυμματισμένη Φέτα Π.Ο.Π., το πιπέρι, το αλάτι, το τριμμένο Κεφαλοτύρι, το κύμινο και το λάδι.
  5. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα στα χέρια μας, χωρίς να κολλάει.
  6. Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώστε να γίνουν τραγανοί.
  7. Τηγανίζουμε περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με ντιπ από Στραγγιστό γιαούρτι 5%, κύμινο, λάδι και μαϊντανό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη