Κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και χωριάτικο τυρί

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (20 γρ.)
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 700 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά agaricus
  • 130 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35%
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σκληρό τυρί χωριάτικο ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 700 γρ. φύλλο χωριάτικο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
  • 700 γρ. χωριάτικο φύλλο (1 συσκευασία)
  • σουσάμι για πασπάλισμα
ΠΡΟΪΟΝ
xoriatiko-skliro-tiri-packshot-gallery-0
Χωριάτικο σκληρό τυρί τριμμένο
Χωριάτικο σκληρό τυρί τριμμένο
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  3. Έπειτα κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι.
  5. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο.
  7. Ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε ξεψαχνισμένο.
  8. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  9. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  10. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος περιμένουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει και μόλις δέσει βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  11. Αφού βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο τυρί.
  12. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και αφήνουμε στην άκρη.
  13. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  14. Αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
  15. Μοιράζουμε τα φύλλα ( 5 φύλλα πάνω-5 φύλλα πάνω).
  16. Βάζουμε τα φύλλα ένα-ένα στο ταψί και αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ενδιάμεσα από κάθε φύλλο.
  17. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί πάνω από τα φύλλα.
  18. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι με ελαιόλαδο ενδιάμεσα τους.
  19. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο της πίτας.
  20. Χαράσουμε σε 8 κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 50 λεπτά στον φούρνο.
  21. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα