Συνταγή για κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι basmati

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια
  • Πιπέρι
  • 2 πρέζες αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο (3 φιλέτα)
  • 50 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 2 πρέζες αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 300 γρ. Βρώμη
  • 1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Θυμάρι
  • Μοσχοκάρυδο
ΠΡΟΪΟΝ
karpos-vromi-packshot-gallery-0
Βρώμη
Βρώμη
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  2. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το Βούτυρο αγελάδος μαζί με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε.
  4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και εκείνο μέσα στο τηγάνι.
  5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά.
  6. Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.
  7. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φιλέτο στήθος κοτόπουλο.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε σε ένα μπολ τα μαγειρεμένα μανιτάρια.
  9. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το Βούτυρο αγελάδος, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  10. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τα σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
  11. Σε ένα γυάλινο δοχείο μετράμε το Βρώμη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  12. Το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατευουμε πολύ καλά.
  13. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  14. Σερβίρουμε με ρύζι basmati, και το πιο νόστιμο και ελαφρύ κοτόπουλο αλά κρεμ είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο