Κοτόπουλο στο τηγάνι με κάπαρη και καβουρδισμένο βούτυρο

20 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. μαραθόσπορος τριμμένος
  • 10 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 γρ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 4 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 30 γρ. σκόρδο, σκελίδες, σπασμένες
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 4 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • Αλάτι
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο και το αλάτι.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση του πάχους τους. Τα βάζουμε ανάμεσα από δύο κομμάτια μεμβράνης και τα χτυπάμε με ένα μπάτη μέχρι το πάχος τους να είναι ομοιόμορφο και περίπου 1,5 εκ.
  3. Αλατίζουμε τα φιλέτα, τα περνάμε από το μείγμα του αλευριού που φτιάξαμε και τινάσουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μισό Βούτυρο αγελάδος και βάζουμε το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να ψηθεί εσωτερικά, αλλά να παραμείνει ζουμερό, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε την κάπαρη, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο Βούτυρο αγελάδος. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με έξτρα αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
  8. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο