Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη (150 γρ.)
  • 2 κούπες φιλέ αμυγδάλου (180 γρ.)
  • 2 βανιλίνες
  • 3 κούπες Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (σε θερμοκρασία δωματίου) (500 γρ.)
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (700 γρ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • Ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 12 λεπτά στους 170οC.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.
    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (σε θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις βανιλίνες, το θρυμματισμένο αμύγδαλο και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει.
  4. Μετράμε 25 γρ. το κάθε κομμάτι και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC για 10-12 λεπτά.
  6. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε όλους τους κουραμπιέδες πολύ καλά με ζάχαρη άχνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
7
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου