Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με 4 υλικά

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Βούτυρο αγελάδος
  • 50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε το κρύο Βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
  3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψιά τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 °C για περίπου 15-20 λεπτά.
  5. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.
  6. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη .
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα