Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με 4 υλικά

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Βούτυρο αγελάδος
  • 50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτουμε το κρύο Βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
  3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψιά τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 °C για περίπου 15-20 λεπτά.
  5. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.
  6. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη .
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nistisimo-aladoto-kazan-ntipi
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
biskota-me-3-ylika
Μπισκότα με 3 υλικά
Μπισκότα με 3 υλικά
cheesecake-me-straggisto-giaourti
Δροσερό & ελαφρύ Cheesecake χωρίς ζάχαρη σε 5 λεπτά!!
Δροσερό & ελαφρύ Cheesecake χωρίς ζάχαρη σε 5 λεπτά!!