Κουραμπιέδες με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

30
25-30
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 250 γρ. βούτυρο Όλυμπος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα
    βανίλιας, το ανθόνερο
  3. Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
    το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε
    και αυτά μέσα στο μπολ.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
  7. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  8. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας.
  9. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα
    στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
  10. Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε
    στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
  11. Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για
    τουλάχιστον 30 λεπτά.
  12. Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο