Σχίζουμε κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους, τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας, πριν πάρει βράση, το αδειάζουμε στο μπολ με τους κρόκους.
Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.
Γεμίζουμε πυρίμαχα μπολ με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτοντας περιμετρικά νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τις βάζουμε στο ψυγείο όπου και τις διατηρούμε μέχρι να σερβίρουμε.
Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε κρέμας με ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο και με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με κανέλα.