Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΠΑΓΙΟΝ
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, να φτάσει τους 82 °C και να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει περνάμε την κρέμα από ψιλή σίτα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ
Απλώνουμε το τσουρέκι σε ένα ταψάκι, περιχύνουμε με λιωμένο Βούτυρο αγελάδος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, για 10 λεπτά περίπου.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα του σαμπαγιόν σε ποτήρια σερβιρίσματος, προσθέτουμε από πάνω το ψημένο τσουρέκι, τις μισές μαριναρισμένες φράουλες και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη σαμπαγιόν, τρίβουμε λίγο από τα κουλουράκια και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τον δυόσμο.
Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε όλη την ποσότητα του γλυκού σε ένα βαθύ μπολ.