Κρέμα σαμπαγιόν με φράουλες και τσουρέκι

90 λεπτά
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

  • 400 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΠΑΓΙΟΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

  • 150 γρ. τσουρέκι πασχαλινό, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 400 γρ. σαμπαγιόν
  • Φράουλες μαριναρισμένες
  • 20 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, σπασμένο
  • 20 γρ. πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, ψιλοκομμένα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΠΑΓΙΟΝ

  1. Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί.
  2. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, να φτάσει τους 82 °C και να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει περνάμε την κρέμα από ψιλή σίτα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

  1. Απλώνουμε το τσουρέκι σε ένα ταψάκι, περιχύνουμε με λιωμένο Βούτυρο αγελάδος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, για 10 λεπτά περίπου. 
  2. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα του σαμπαγιόν σε ποτήρια σερβιρίσματος, προσθέτουμε από πάνω το ψημένο τσουρέκι, τις μισές μαριναρισμένες φράουλες και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
  3. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη σαμπαγιόν, τρίβουμε λίγο από τα κουλουράκια και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και τον δυόσμο.
  4. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε όλη την ποσότητα του γλυκού σε ένα βαθύ μπολ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου