ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Λαχανοσαρμάδες με βούτυρο
60
Αλμυρές
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο λευκό λάχανο
1 κρεμμύδι
Βούτυρο αγελάδος
Νερό
½ κιλό κιμά
1 κούπα ρύζι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ.
Βούτυρο αγελάδος
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Ρίγανη
Προαιρετικά
Φέτα Π.Ο.Π.
για το σερβίρισμα
ΠΡΟΪΟΝ
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε το λάχανο να ζεματιστεί ελαφρώς.
Kόβουμε από τη βάση τα φύλλα ένα-ένα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα περιττά υγρά.
Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με
Βούτυρο αγελάδος
και μισό κιλό κιμά
Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, μια κούπα ρύζι για όλες τις χρήσεις και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα από το λάχανο, τοποθετούμε λίγη γέμιση κιμά, κλείνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε το φύλλο σαν ρολό.
Όταν τελειώσουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα στη βάση της οποίας έχουμε στρώσει ένα φύλλο λάχανο.
Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και δύο κουταλιές λιωμένο
Βούτυρο αγελάδος
.
Σκεπάζουμε με ένα μεγάλο πιάτο τους λαχανοσαρμάδες για να μη μας ανοίξουν την ώρα που βράζουν.
Bράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
Καίμε μια κουταλιά
Βούτυρο αγελάδος
λιωμένο με λίγο κόκκινο πιπέρι και τους περιχύνουμε από πάνω, πριν τους σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο