ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Λαχανικά φούρνου με μπεσαμέλ από ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο
50
9
Αλμυρές
Vegetarian
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
½ φλ. ελαιόλαδο
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
2 καρότα, τριμμένα
400 γρ. μανιτάρια άσπρα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε φέτες
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι –πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο
ρόφημα αμύγδαλου
ΟΛΥΜΠΟΣ χωρίς ζάχαρη
Λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Αλάτι-πιπέρι
ΠΡΟΪΟΝ
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 2΄-3′.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρότα.
Σοτάρουμε για 2΄-3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τα λαχανικά, έως ότου μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε μια στρώση πατάτας και μελιτζάνας και σκεπάζουμε με ένα μέρος από τα λαχανικά.
Συνεχίζουμε, εναλλάσσοντας τα υλικά, μέχρι να τελειώσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, καβουρδίζοντας το ελαφρώς.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το
ρόφημα αμύγδαλου
ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει το μίγμα.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το
ρόφημα αμυγδάλου
, μέχρι η μπεσαμέλ να γίνει παχύρευστη και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά.
Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα λαχανικά που έχουμε στρώσει στο πυρέξ και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40’-50’.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου