Μακαρόνια φούρνου με μανιτάρια και μπεσαμέλ από ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

  • 600 γρ.μανιτάρια λευκά, πολύ φρέσκα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 250 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο,το θυμάρι και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη σάλτσα τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά aldente. Τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε τη σάλτσα μανιταριών.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε το ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  3. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ επάνω στα μακαρόνια με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
  5. Ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου