Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο,το θυμάρι και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη σάλτσα τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά aldente. Τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε τη σάλτσα μανιταριών.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ επάνω στα μακαρόνια με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
Ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.