Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, το πράσο, την πατάτα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Βάζουμε το ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ ή μούλτι πολτοποιούμε.